Otel ve tur alışverişlerinize 7.500 TL'ye varan Bankkart Lira  hediye! Detaylar için tıklayınız
×

Maldivler Gezi Rehberi

Güney Asya'da, Hint Okyanusu'nda 850 km'lik alana yayılan 26 takımada halinde toplam 1.192 adet adadan oluşan Maldivler (resmi adı ile Maldiv Cumhuriyeti), pek çok kişinin rüyalarını süsleyen destinasyonların başında geliyor. Kuzeyinde Hindistan, kuzeydoğusunda Sri Lanka bulunan Maldivler, rengarenk mercanlarla, lagünlerle ve kumsallarla çevrili adacıklardan oluşan bir takımadalar ülkesi. Atoll adı verilen bu takımadalar, mercan kayalıkları ve kum adacıklarından oluşuyor. Bu adaların yalnızca 281 tanesinde insan bulunur. 195 adada yerel halk yaşarken 86 ada oteller tarafından kullanılmaktadır. Her bir ada bir otele tahsis edilmiştir. Adalar arası sürat teknelerinin yanı sıra deniz uçakları ile ulaşım sağlanmaktadır. Başkent Male ise en gelişmiş ve en çok nufüsa sahip adadır. 
 
Tropik iklime sahip Maldivler'de Aralık ayından Nisan ayına kadar havanın en sıcak, yağış ihtimalinin en az olduğu dönem. Mayıs ile Kasım ayları ise muson yağışlarının etkili olduğu dönemdir. Her mevsimde sıcak turkuaz mavisi denizi, bembeyaz kumsalları, rengarenk mercanları, doğal güzellikleri ve misafirperver halkı ile Maldivler, romantik balayı tatillerinin vazgeçilmez adresidir. Ekonomisi turizme dayanan ülke, birbirinden lüks otellere ev sahipliği yapar. 3000'e yakın mercan kayalığı ve muson akıntıları sayesinde bölge sualtı sporları için idealdir. 
 
Başkanlık tipi cumhuriyet ile yönetilen Maldivler'de, otel adalar ve turistik yerlerde görülecek lüks ve özgür yaşamın aksine, yerel halkın yaşadığı adalarda İslami kurallar günlük hayatta belirleyici unsur. Halkının %97'sinin Müslüman olduğu Maldivler'de Male dışındaki adalarda içki satışı yasak. Male'de ise yalnızca turistlere içki satılabiliyor. İçki ve domuz etinin ülkeye girişinin yasak olduğu Maldivler'de, hatıra amacıyla dahi olsa ülkeden mercan çıkarmak da yasaktır. Kadınların Müslüman olmayanların evlerine girmesi ve çarşaf giymeden ve yüzlerini örtmeden dışarı çıkmaları yasak. Ekilebilecek tarım arazisi neredeyse hiç olmayan ülkede ekonominin yalnızca turizm ve balıkçılığa dayanması nedeniyle yoksulluk büyük bir sorun. Maldivlileri bekleyen bir diğer sorun ise küresel ısınma nedeniyle yükselen okyanus sularının 100 yıl içinde adaları sular altında bırakma ihtimali. Bu nedenle Avustralya şimdiden Maldivlileri göçmen olarak ülkeye kabul edeceğini duyurmuş. 
 
Tüm bu zıtlıklara rağmen Maldivler, dinginlik ve sonsuz maviliği ile cennetten bir köşe izlenimi veriyor.

Maldivler'de Konuşulan Diller:

Maldivliler'in yerel dili Dvehi'dir. En yaygın konuşulan yabancı dil ise İngilizce'dir.

Maldivler' in Para Birimi: 

Rufiyaa (MVR)

Maldivler' in Nüfusu:

369812

Maldivler Vize Bilgileri: 

T.C. vatandaşları vizeden muaftır.

Maldivler'in Turistik Şehirleri:

Male, Baa Atoll, Maafushi Adası.

Maldivler'in Yerel Yemekleri:

Maldivler mutfağı, Hint ve Sri Lanka mutfaklarından etkilenmiştir. Karanfil, kimyon, zencefil gibi baharatlarla, bol baharatlı yemekler ve köri sosu, acı sos gibi soslar ağırlıktadır. Ülkede tarım yapılamaması nedeniyle sebze az kullanılır; ancak ithal edilen diğer ürün olan kızmızı et görece daha sık tüketilir. Maldiv mutfağı dendiğinde akla gelen ilk ürün hindistan cevizidir. Hem taze meyve olarak, hem de yemeklerde sıkça tüketilen hindistan cevizinin suyu sıcak havada dehidrasyona karşı birebirdir. Ada ülkesi olması sayesinde deniz mahsulleri ağırlıklı beslenilir. Balık yemekleri bastami pirincinden yapılan pilav ve hindistan cevizi ile servis edilir. Oteller haricinde içki satışı yasaktır.

Maldivler' in Telefon Kodu:

+960