B.A.E (Dubai) Vizesi
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ortadoğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda yer alıp Umman ve Suudi Arabistan'la komşudur. Abu Dhabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l-Hayme, Şarika ve Ummül-Kayveyn adlı yedi emirlikten oluşmaktadır. Ülkenin başkenti ve en büyük ikinci emirliği olan Abu Dhabi, aynı zamanda ülkenin siyasi, endüstriyel ve kültürel merkezi konumundadır. Ülkenin en büyük şehirlerinden Dubai ise Ortadoğu'nun turizm başkenti konumundadır. Geçmişi M.Ö. 3000'li yıllara dek uzanan ve Büyük Umman olarak anılan bu topraklar, yüzyıllar boyu önemli bir ticaret rotası olmuştur. Bu dönemde Hristiyanların varlığını sürdürdüğü topraklar, Hz. Ebubekir zamanında Arap yarımadası ile birlikte İslam dünyasının topraklarına dahil edilmiştir. 16. ve 17. yüzyılda Portekizliler, 19. yüzyıldan itibaren ise İngilizler'in hakimiyet kurmaya çalıştığı topraklarda Ateşkes Devletleri adı altında bir oluşum kuruldu. 1971'de ise Ateşkes Devletleri İngiltere'den bağımsızlıklarını ilan ederek Birleşik Arap Emirlikleri'ni kurdu. Monarşi ile yönetilen Yedi Emirlikten oluşan federasyon ile yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri'nde şer-i hukuk kuralları da hakimdir. Müslüman olmayanların dahi tabi olduğu şer-i kurallar bulunmaktadır.
Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:
Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır. Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkün olabilmektedir.
Schengen bölgesi ülkeleri (Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan) ve diğer bazı ülkeler 10 yıldan daha eski pasaportla yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir.
Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Bununla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliği uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, İtalya’nın Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.
Gerekli belgeler
Pasaportun resimli sayfasının JPG formatında renkli taranmış kopyası.
1 Adet arka fonu beyaz fotograf
Nufus cuzdanının JPG formatında renkli taranmış kopyası