Hollanda Vizesi

Yeldeğirmenleri, laleleri, peynirleri ve biraları ile ünlü Hollanda, Batı Avrupa'da, Belçika ve Almanya ile komşu bir ülkedir. Ülkenin Kuzey Denizi'ne kıyısı bulunmaktadır. Başkenti kanalları ile ünlü şehir Amsterdam'dır. Yönetim ise hükümetin ve meclisin bulunduğu Lahey'den yapılır. Ülkenin ikinci büyük şehri Rotterdam ise Avrupa'nın en büyük limanlarından biridir. Ülke topraklarının neredeyse tamamı deniz seviyesinin altında olan Hollanda'da en yüksek nokta 322 metre yüksekliğiyle Vaalserberg tepesidir. Gelişmiş teknolojik tekniklerle denizden kazanılan 2.500 kilometrekareden fazla toprağı vardır. Kısıtlı toprağı olmasına rağmen tarım ve hayvancılık oldukça gelişmiştir. Meşruti monarşi ile yönetilen bir Hollanda, Avrupa Birliği, NATO, OECD üyesi; Schengen Bölgesi topluluğunun bir parçasıdır. Hollanda, Belçika ve Lüksemburg ile birlikte Benelüks ülkelerini oluşturan 3 ülkeden biridir.

Hollanda Krallığı’na seyahat edecek olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmesi için Hollanda vizesi başvurusunda bulunması gereklidir. Hollanda ile Türkiye arasındaki vize uygulamaları uyarınca Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportları olan Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda vize işlemlerine tabi olmazlar. Söz konusu pasaport hamilleri pasaport geçerlilik sürelerinin devam etmesi ( seyahatten en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olması) ve pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması koşuluyla, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Hollanda vizesi işlemlerinden muaf tutulurlar.  

Hollanda’ya seyahatte bulunacak Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (pasaportlarında geçerli Schengen vizesi yoksa)bu ülkeye giriş yapabilmek için Hollanda vizesi başvurusunda bulunmak zorundadırlar. 

Hollanda Vizesi Hakkında 
Hollanda Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla Hollanda’ya kısa süreli (90 günden az) seyahatte bulunacak kişiler, Hollanda Schengen vizesi için başvuru yapmalıdır.  Hollanda Schengen Vizesi sahibi kişiler, seyahatlerini Hollanda'dan başlatmak şartıyla diğer Schengen ülkelerine de Hollanda Schengen vizesi ile seyahat edebilmektedirler.  

Hollanda Schengen Vizesi
Schengen vizesi, seyahat edilecek Schengen üyesi ülkelerde en fazla 90 gün ikamet etme imkanı sağlamaktadır. Ancak Schengen vizesine ilk defa müracaat edecek kişilere kısa süreli (1 hafta gibi) vize verilir ve bu süre daha sonraki seyahatlerde kademeli olarak arttırılır. Ancak, vizenin kullanımı ve Hollanda seyahatlerinin sıklığı vize süresi bazı durumlarda kişilere daha uzun süre konaklama olanağı sağlanmaktadır. 

Hollanda Turistik Vizesi, Hollanda Ticari Vizesi, Hollanda Aile Ziyareti Vizesi ve Hollanda Transit Vizesi gibi vize çeşitleri Hollanda Schengen Vizesi kategorisine girmektedir. Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

 

Hollanda Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar: 

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır. Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkün olabilmektedir. 

Schengen bölgesi ülkeleri  (Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan) ve diğer bazı ülkeler 10 yıldan daha eski pasaportla yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir. 

Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Bununla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliği uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, İtalya’nın Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.


Gerekli Belgeler (Turistik):

İş Veren:

  • Hollanda Başkonsolosluğu'na hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış şirketteki görevinizi ve seyahat amacını içeren vize talep yazısı
  • Şirket imza sirküleri (süresi geçmemiş)
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi
  • Banka hesap cüzdanı (Son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.)
  • 2 adet fotoğraf (Yeni çekilmiş, tam cepheden kameraya karşı düz durulmuş, arka fonu beyaz normal vesikalık ebatında olmalıdır.) 
  • Tapu, araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı (gelir amaçlı) fotokopileri
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış yeni tarihli vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Pasaportlarınızın resimli sayfaları ile daha önce alınmış Schengen, A.B.D., İngiltere, İsviçre vizelerinin ile giriş çıkış kaşelerinin fotokopileri
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)
  • Daha önce Schengen vizesi olmayan yolcularımızın bulundukları ilçe emniyet müdürlüğünden daha önce pasaportları olup olmadığına dair protokol yazı almaları gerekir.


Sigortalı Çalışanlar:
İş verenler kısmanda belirtilen tüm maddelere ilaveten:

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • Son dört aylık maaş bordroları
  • Son dört aylık SGK prim bildirgeleri


Emekliler:

  • Hollanda Konsolosluğu'na hitaben yazılmış vize talebinizi belirten dilekçe (Dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve telefon numaralarınızın belirtilmeli.)
  • Emekli cüzdanı
  • Emekli maaş cüzdanı
  • Banka hesap cüzdanı (Son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.)
  • 2 adet fotoğraf (Yeni çekilmiş, tam cepheden kameraya karşı düz durulmuş, arka fonu beyaz normal vesikalık ebatında olmalıdır.) 
  • Tapu, araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı (gelir amaçlı) fotokopileri
  • Pasaportlarınızın resimli sayfaları ile daha önce alınmış Schengen, A.B.D., İngiltere, İsviçre vizelerinin ile giriş çıkış kaşelerinin fotokopileri
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış yeni tarihli vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu


Esnaf, Sanatkarlar ve Serbest Meslek Mensupları:

  • Hollanda Konsolosluğu'na hitaben yazılmış vize talebinizi belirten dilekçe (Dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve telefon numaralarınızın belirtilmeli.)
  • İmza beyannamesi
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi
  • Banka hesap cüzdanı (Son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.)
  • 2 adet fotoğraf (Yeni çekilmiş, tam cepheden kameraya karşı düz durulmuş, arka fonu beyaz normal vesikalık ebatında olmalıdır.)
  • Pasaportlarınızın resimli sayfaları ile daha önce alınmış Schengen, A.B.D., İngiltere, İsviçre vizelerinin ile giriş çıkış kaşelerinin fotokopileri
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış yeni tarihli vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Tapu, araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı (gelir amaçlı) fotokopileri
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu


Doktorlar, Avukatlar, Eczacılar, Mühendisler, Diş Hekimleri:

  • Hollanda Başkonsolosluğu'na hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış şirketteki görevinizi ve seyahat amacını içeren vize talep yazısı
  • İmza beyannamesi (şirket ise imza sirküleri)
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi
  • Banka hesap cüzdanı (Son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.)
  • 2 adet fotoğraf (Yeni çekilmiş, tam cepheden kameraya karşı düz durulmuş, arka fonu beyaz normal vesikalık ebatında olmalıdır.)
  • Pasaportlarınızın resimli sayfaları ile daha önce alınmış Schengen, A.B.D., İngiltere, İsviçre vizelerinin ile giriş çıkış kaşelerinin fotokopileri
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)
  • nüfus müdürlüğünden alınmış yeni tarihli vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Tapu, araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı (gelir amaçlı) fotokopileri
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu
  • Daha önce Schengen vizesi almayan yolcularımızın bulundukları ilçe emniyet müdürlüğünden daha önce pasaportları olup olmadığına dair protokol yazı almaları gerekir.


Devlet Memurları:

  • Hollanda Konsolosluğu'na hitaben yazılmış, seyahat amacını belirten dilekçe (Dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve telefon numaralarınızın belirtilmeli.)
  • Çalıştığı kurumdan görevini ve izinli olduğunu belirten yazı
  • Son üç aylık maaş bordroları ve kurumla ilgili kimlik arkalı önlü fotokopisi
  • Banka hesap cüzdanı (Son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.)
  • 2 adet fotoğraf (Yeni çekilmiş, tam cepheden kameraya karşı düz durulmuş, arka fonu beyaz normal vesikalık ebatında olmalıdır.)
  • Pasaportlarınızın resimli sayfaları ile daha önce alınmış Schengen, A.B.D., İngiltere, İsviçre vizelerinin ile giriş çıkış kaşelerinin fotokopileri
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış yeni tarihli vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Tapu, araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı (gelir amaçlı) fotokopileri
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu
  • Daha önce Schengen vizesi almayan yolcularımızın bulundukları ilçe emniyet müdürlüğünden daha önce pasaportları olup olmadığına dair protokol yazı almaları gerekir.


Öğrenciler:

  • Okuldan alınmış öğrenci belgesi
  • Masraflarını karşılayacak velisine ait belgeler (yukarıdaki meslek gruplarından hangisi ile meşgul olunuyorsa o meslek grubuna ait belgeler)
  • Velisinden masraflarının karşılanacağına dair yazı
  • 2 adet fotoğraf (Yeni çekilmiş, tam cepheden kameraya karşı düz durulmuş, arka fonu beyaz normal vesikalık ebatında olmalıdır.)
  • Pasaportlarınızın resimli sayfaları ile daha önce alınmış Schengen, A.B.D., İngiltere, İsviçre vizelerinin ile giriş çıkış kaşelerinin fotokopileri
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış yeni tarihli vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Tapu, araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı (gelir amaçlı) fotokopileri
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu
  • Daha önce Schengen vizesi almayan yolcularımızın bulundukları ilçe emniyet müdürlüğünden daha önce pasaportları olup olmadığına dair protokol yazı almaları gerekir.